Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η Ώρα του Παιδιού: Παιδιά Ήρωες για τον Πλανήτη

Ενότητα
Παιδιά ήρωες για τον πλανήτη

Γράφει η goofyjunior team

 

Γιορτάζουμε την ημέρα της Γης κάθε χρόνο στις 22 Απρίλη. Είναι μια μέρα να κάνουμε κάτι καλό για τον πλανήτη. Πολλοί άνθρωποι όμως δουλεύουν σκληρά όλο το χρόνο για να προστατεύσουν τη Γη, συμπεριλαμβανομένων των μικρών παιδιών όπως εσείς. Διαβάστε για αυτά τα υπέροχα παιδιά ήρωες του πλανήτη τα οποία ελπίζουμε να σας εμπνεύσουν να συνεισφέρετε στην υπεράσπιση της Γης.

 

Πολυάσχολες Μέλισσες

Πολυάσχολες μέλισσες

TONIA BURGER

 

Υπάρχει έντονο “ζουζούνισμα” στο Κένανσβιλ, της βόρειας Καρολίνα. Αυτό λόγω του Duplin Country Royal Court 4-H Club. Τα 9 παιδιά μελισσοκόμοι-μέλη μαθαίνουν για τις μέλισσες και πως να τις σώσουν.


“Μία μέλισσα επισκέπτεται περίπου 2.000 λουλούδια τη μέρα”, λέει ο Leslie Gosnell, αρχηγός της λέσχης, στην ΤΙΜΕ for Kids. Με τη μελισσοκομία, “βοηθάμε τη γονιμοποίηση όλων γύρω μας.”

 

Ο Yohsiah Crews, 9 ετών, είναι μελισσοκόμος. Στην αρχή, φοβόταν πως οι μέλισσες θα τον τσιμπούσαν. “Αλλά όχι πλέον”, δηλώνει. Ποιο είναι το αγαπημένο του κομμάτι της ενασχόλησης με τις μέλισσες; “Λατρεύω να τρώω το φρέσκο μέλι.”

 

Η αδερφή του, Arabella, 15 ετών, είναι επίσης μέλος της λέσχης. “Οι μέλισσες που παράγουν μέλι είναι εξαιρετικά σημαντικές”, αναφέρει, “διότι γονιμοποιούν πολλές καλλιέργειες που άλλοι επικονιαστές δεν μπορούν.”  
-TFK παιδικός δημοσιογράφος Creedence Peterson

 

Έξυπνο ποτιστήρι

Έξυπνο ποτιστήρι

COURTESY ADARSH AMBATI

 

Όταν ο Adarsh Ambati ήταν στην έκτη τάξη, παρατήρησε κάτι αλλόκοτο. Οι βάτραχοι στο ρυάκι κοντά στο σπίτι του σταμάτησαν να κοάζουν και τα καταπράσινα γρασίδια άρχισαν να μαραίνονται. Ήξερε πως η πόλη του, το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, διένυε περίοδο ξηρασίας. Αλλά ήταν η πρώτη φορά που έβλεπε τέτοιες επιπτώσεις και αποτελέσματα. Η οικογένειά του έκανε οικονομία στο νερό, αλλά μερικοί γείτονες ξέχναγαν να κλείσουν τους ψεκαστήρες και τα ποτιστικά τους, οπότε γινόταν σπατάλη νερού.


Αυτό ενέπνευσε τον Adarsh να δημιουργήσει ένα έξυπνο ποτιστικό σύστημα το οποίο μετράει τα επίπεδα υγρασίας στο έδαφος. Χρησιμοποιεί δεδομένα για τον καιρό σε πραγματικό χρόνο για να ανιχνεύσει ποτέ οι ψεκαστήρες πρέπει να ενεργοποιηθούν.


Τώρα έχοντας κλείσει τα 17, ο Adarsh είναι ο ιδρυτής των “Πράσινων Περιβαλλοντικών Πρωτοβουλιών” (Green Environment Initiatives). Έχει μερικές συμβουλές για τα μικρά παιδιά που θέλουν να λύσουν μεγάλα προβλήματα. “Μείνετε συγκεντρωμένοι”, λέει. “Μετά σκεφτείτε τρόπους να σχεδιάσετε λύσεις.” 
-TFK παιδικός δημοσιογράφος Ronak Bhatt
 

Μετακινήσεις με ποδήλατο

Μετακινήσεις με ποδήλατο

COURTESY NORA BALL

 

Η Nora Ball (δεξιά) παραλίγο να χτυπηθεί από αυτοκίνητο στη διασταύρωση μπροστά από το σχολείο της. Πριν τρία χρόνια, μια μαθήτρια έχασε τη ζωή της στο ίδιο σημείο. Η Nora αποφάσισε να κάνει κάτι γι’αυτό. Σε συνεργασία με την Bria Brown (αριστερά) μίλησαν στο Δημαρχείο στην Ατλάντα της Τζόρτζια. Δήλωσαν πως η διασταύρωση όχι μόνο θέτει σε κίνδυνο τους μαθητές, αλλά και την ίδια τη Γη.


Η Nora και η Bria συνέχισαν προβληματιζοντας την ομάδα Atlanta Students Advocating for Pedestrians (ASAP). Ένας από τους στόχους της οργάνωσης είναι να βοηθήσουν τη Γη και την κοινότητα διευκολύνοντας τις μετακινήσεις με ποδήλατο. Το 2019, η οργάνωση έλαβε βραβείο από τον ποδηλατικό συνασπισμό της Ατλάντα. 

 

Η Nora, 17 ετών, εξηγεί ότι κάθε γαλόνι βενζίνης παράγει περίπου 9kg διοξειδίου του άνθρακα (CO2). Αυτό το αέριο του θερμοκηπίου μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα ενώ συμβάλλει επίσης στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Η Nora λέει ότι η ποδηλασία και το περπάτημα, αντί της οδήγησης, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου. Επίσης, αναφέρει ότι η ποδηλασία είναι “ένας εξαιρετικός τρόπος να ασκηθεί κάνεις και να εκτιμήσει την ομορφιά της Γης!”
-TFK παιδική δημοσιογράφος Tabitha Kho
 

 

Προγραμματισμός για την αλλαγή

 

Προγραμματισμός για την αλλαγή

COURTESY HAILEY VAN

 

Πάθος της Hailey Van είναι οι περιβαλλοντικές επιστήμες. Αυτό το δεκατετράχρονο κορίτσι προέρχεται από το Ιρβάιν της Καλιφόρνια. Χρησιμοποιώντας τον προγραμματισμό έχει δημιουργήσει μοντέλα συνθηκών του διοξειδίου του άνθρακα, τα οποία την βοήθησαν να καταλάβει τις επιπτώσεις του στους ωκεανούς μας. Μελέτησε την οξύνιση των υδάτων και την υποξία, μια επικίνδυνη κατάσταση έλλειψης οξυγόνου. Για τη δουλειά της, η Hailey έλαβε το βραβείο Broadcom Coding with Commitment για το 2021.

 

“Ο ωκεανός επηρεάζει τόσο πολύ το περιβάλλον μας”, δηλώνει η Hailey. “Ρυθμίζει την θερμοκρασία αλλά και τα κλιματικά μοτίβα. Οπότε πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο”. Η Hailey εργάζεται πάνω στην έκδοση της έρευνάς της. Προσφέρει αυτή τη συμβουλή στους μικρούς λύτες προβλημάτων: “Διεξάγετε όση περισσότερη έρευνα μπορείτε. Έπειτα βρείτε τρόπους να βοηθήσετε στην καταπολέμηση του προβλήματος.”

-TFK παιδική δημοσιογράφος Lauryn Chew

 

 

Πηγή: timeforkids.com

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για τα προϊόντα και τις προτάσεις μας.
Ακολουθήστε μας στο Instagram για ακόμα περισσότερα!