Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

5 tips για να αγοράσετε παιδικά ρούχα

Ενότητα
5 tips για να αγοράσετε παιδικά ρούχα

Οι γονείς μπορούν να λαμβάνουν υπόψη τις επιθυμίες των παιδιών τους όταν αγοράζουν ρούχα, αλλά καλό είναι να  δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη λειτουργικότητά και την άνεση τους. Τι άλλο είναι σημαντικό όμως;

 

Tip #1: Όταν αγοράζετε παιδικά ρούχα να χρησιμοποιείτε το κριτήριο της «ποιότητας». Το ευαίσθητο δέρμα των παιδιών χρειάζεται τα καλύτερα υλικά. Με τον τρόπο αυτό, το βαμβάκι εξακολουθεί να είναι το πιο δημοφιλές υλικό, επειδή είναι λιγότερο πιθανό να περιέχει επιβλαβείς ουσίες.

 

Tip #2: Ακόμα και αν νομίζετε ότι ξέρετε το μέγεθος των ρούχων για το παιδί σας, να είστε προσεκτικοί όταν κάνετε την αγορά. Πολύ συχνά οι γονείς δεν μπορούν να κρίνουν σωστά και αγοράζουν ρούχα που στη συνέχεια αποδεικνύεται ότι δεν είναι στο σωστό νούμερο. Θα ήταν καλύτερο να προτιμάτε σημεία πώλησης που διευκολύνουν τυχόν επιστροφές που θα προκύψουν.

 

Tip #3: Εάν ακόμα δεν είστε σίγουροι για το μέγεθος, αγοράστε πάντα για τα παιδιά σας ρούχα ελαφρώς μεγαλύτερα. Ελαφρώς όμως, μην το παρακάνετε! Η γενική συμβουλή είναι «αν είσαστε ανάμεσα σε 2 μεγέθη, να προτιμάτε το μεγαλύτερο».

 

Tip #4: Αρχικά, τα παιδιά μπορούν να εκφράσουν τις δικές τους επιθυμίες όταν αγοράζουν ρούχα. Εκείνοι που παίρνουν την τελική απόφαση όμως, είναι πάντα οι γονείς. Κάποια παιδικά ρούχα  μπορεί να μη συμβαδίζουν με την "τελευταία τάση της μόδας", αλλά είναι πολύ λειτουργικά, δηλαδή άνετα κι ευκολοφόρετα. Πρέπει να αποφασίσετε τι θα θέλατε για τα παιδιά σας, αλλά η εμπειρία μας έχει δείξει ότι η άνεση πρέπει πάντα να λαμβάνεται υπόψη.

 

Tip #5: Αφού αγοράσετε τα ρούχα, θα πρέπει να τα πλύνετε πριν την πρώτη χρήση, όπως οι πετσέτες, τα σεντόνια και άλλα υφάσματα. Έτσι, μπορείτε να αποκλείσετε ότι κάποια κατάλοιπα ουσιών ενδέχεται να ερεθίσουν το δέρμα των παιδιών σας. Επιπλέον, η μυρωδιά των πρόσφατα πλυμένων ρούχων είναι φανταστική!